Notícies recents

Aquest té a veure amb que els autònoms que exerceixen la seva activitat des del seu domicili només poden desgravar-se el percentatge resultant d'aplicar el 30% a la proporció existent entre els metres quadrats de l'habitatge destinats a l'activitat laboral. Ara, el que es reclama és tornar a l'estatus anterior, que permetia incloure com a despeses comptables el 100% de les factures per serveis com llum, aigua, internet o escombraries (en la proporció de la llar destinada com oficina). UPTA defensa la seva proposta, en que l'entrada en vigor d'aquest canvi ha afectat de manera negativa a la fiscalitat de més de 200.000 autònoms a Espanya que “en moltes ocasions mantenen un nivell d'ingressos de mileuristes”. 

Data publicació: 18/01/2018

És un dels canvis més importants portat a terme per la UE. Aquesta legislació, d'obligat compliment a partir del 25 de Maig de 2018, donarà un major control als ciutadans sobre la informació privada al mon 2.0, però també imposa canvis radicals per a les empreses i aquestes haurien de portar dos anys adaptant els seus protocols i estructures si no volen ser sancionades. El cap de l'àrea internacional de l'AEPD, resumeix la situació actual afirmant que "no estem tan bé com hauríem d'estar, però tampoc tan malament com podríem ser. Un altre tema que preocupa a les empreses és el de les sancions aplicables en cas d'incompliment del reglament europeu.

Data publicació: 16/01/2018

El Tribunal Constitucional ha donat la raó al Govern Basc en el recurs contra el reial Decret que regula el Programa d'Activació per al Treball (conegut com PAE), preveu una ajuda extraordinària de 426 euros per a aturats sense protecció, i s'ha anul·lat perquè envaeix competències autonòmiques. Treball espera que l'anul·lació no sigui un entrebanc i els beneficiaris la continuïn rebent. Fou aprovat per el Consell de Ministres al desembre de 2014 amb l'acord d'empresaris i sindicats.

Data publicació: 11/01/2018

¨ Les diferències de gènere al mercat laboral es perpetuen al 2017, segons denuncia la UGT, degut a la falta de polítiques i mesures per a corregir les desigualtats existents entre homes i dones. Les dades de l'atur corresponents al desembre, publicats per el Servei públic estatal, reflecteixen com l'atur és major per les dones que per als homes i com aquestes tenen pitjor qualitat de treball. Les dades mostren que al desembre hi va haver 55.563 dones menys a l'atur front als 5.937 homes, degut a l'augment d'ocupació de dones durant la campanya nadalenca en activitats feminitzades. De fet, el 90,3% del descens de l'atur al mes correspon a dones. Però, si tenim en compte l'evolució d'aturats i aturades al llarg de l'any 2017, el número d'homes en atur va baixar a 182.576, un 11,1%, mentre que el número de dones aturades va baixar a 107.617, és a dir només un 5,2%. A més, si tenim en compte la distribució de l'atur registrat sense feina anterior, del total d'aturats 292.320 persones, 198.194 són dones un 68% front a 94.126 homes un 32%. 

Data publicació: 09/01/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.