Notícies recents

De 2012 a 2016 la oferta de estas viviendas se ha disparado un 1.633% en las 22 grandes ciudades, entre las que agrupan el 84,5% de toda la actividad turística urbana del país. Así, durante el año pasado los pisos vacacionales superaron por primera vez las plazas regladas disponibles en estas ciudades, según datos del INE y de los principales portales de alquiler. “En solo cuatro años se han superado las plazas hoteleras creadas durante décadas de desarrollo turístico”, argumentan desde Exceltur. 

Data publicació: 25/05/2017

La Generalitat presentarà l'Índex de Referència dels Preus del lloguer de l'habitatge a Catalunya per a "moderar els increments desproporcionats" de les rendes, en unes setmanes. Es tracta d'un marc de referència que servirà als inquilins per a saber si el que els demanen per un lloguer  són realment xifres de mercat. També servirà als propietaris per a fixar preus realistes i ajustats a les condicions del sector. En el cas de l'índex que es preveu implantar a Catalunya, constarà en tots els contractes de lloguer que es signin en el cas que el preu del lloguer  superi el valor que estableixi l'índex.  Tot i que, la seva posta en marxa podria provocar un xoc de trens entre el Govern Central i l'autonòmic ja que la idea ja fou rebutjada pel Ministeri de Foment.

Data publicació: 23/05/2017

El Tribunal declara la inconstitucionalitat i nul·litat dels arts. 107.1, 107.2 a) i 110.4 del text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, però “només en la mesura en que no han previst excloure del tribut les situacions inexpressives de capacitat econòmica per inexistència d'increments de valor”. La sentència reitera la doctrina establerta pel Tribunal en les sentències 26/2017 i 37/2017, referides, respectivament, a l'establiment d'aquest mateix impost en els territoris històrics de Guipúscoa i Àlava. A partir de la publicació de la sentència, correspon al legislador, portar a terme “les modificacions o adaptacions pertinents al règim legal de l'impost que permeti arbitrar, la tributació en les situacions de inexistència d'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana".
 

Data publicació: 18/05/2017

Ha de resoldre's com calcular l'increment del valor i el termini temporal de la sentència. Fonts jurídiques expliquen que en l'entorn de  l'alt tribunal són conscients que urgeix aclarir la situació que s'ha generat desprès de dos sentències seves sobre les normes forestals d'Àlava i Guipúscoa relatives a l'impost de plusvàlua municipal. No només per les compravendes d'immobles registrades en els últims anys entre particulars. Les transaccions protagonitzades per empreses i les adjudicacions d'immobles i solars que han portat als bancs també estarien afectats pels canvis que es van introduir en l'impost.

Data publicació: 16/05/2017
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.