Notícies recents

A la recent sentència de la Sala del Contenciós-Administratiu, l'alt tribunal resol el litigi suscitat per les dues entitats que van signar una venda de parcel·les amb previsió de modificació del preu, per sobre o per sota, en funció del futur dels plans urbanístics que les regulen. La resolució del Suprem determina, que existeixen dos terminis successius. En primer lloc, la factura rectificativa s'ha d'emetre dins del termini de quatre anys, depèn de si modifiquem per sobre o per sota. I, en segon terme, una vegada feta la rectificació per sota, es compta amb un termini d'un any per a regularitzar la seva situació tributària, sense prejudici que es pugui optar per iniciar un procediment de rectificació d'autoliquidació.

Data publicació: 21/02/2018

La despesa en atur fou al 2017 de 17.474 milions d'euros, la xifra més baixa des de 2007. Front a 2009, amb un número similar d'aturats, l'import de la despesa en prestacions ha caigut un 44%. La principal diferència entre un i altre exercici es deu a la diferent taxa de cobertura. Mentre que el passat any, només el 58,6% dels aturats va rebre un subsidi, al 2009 tenien aquest dret el 80% dels mateixos. En aquest mateix sentit, s'ha de destacar que la meitat (el 56%) dels que reben la prestació, la reben assistencial, és a dir, no vinculada a haver tingut un treball anteriorment. L'atur de llarga durada ha fet que molts aturats esgotin les seves prestacions contributives (habitualment de major quantitat) i els obligui a demanar un subsidi assistencial. Al 2009, el percentatge d'aturats amb prestació assistencial era del 30%. 

Data publicació: 16/02/2018

El TS ha acceptat que qui pateixi un mínim del 45 % en el seu grau de discapacitat podrà accedir a la seva jubilació anticipada sempre que la valoració de la seva carència no hagi variat durant un temps suficient. degut a que es podrà aplicar el decret que ho fixa. La sentència ha sigut divulgada per l'Associació El Defensor del Pacient i per l' Associació de Víctimes de la Talidomida (Avite), afecta a tots aquells ciutadans inclosos en el decret 1851/ 2009, relatiu a, altres col·lectius, les víctimes de la talidomida. 

Data publicació: 13/02/2018

Ha resol no admetre els arguments del Govern espanyol i ha confirmat que qualsevol empresa que tingui, al menys, un vehicle té dret a obtenir la llicència i començar a operar al mercat. La sentència de la UE també ha tombat la normativa que obliga a tenir cinc autobusos com a mínim, per a muntar una empresa de transport públic de viatgers. "El requisit que fixa la normativa espanyola és discriminatori i desproporcionat", assegura el Tribunal europeu en la seva sentència del 8 de febrer. Foment ha comunicat que "complirà la sentència del TJUE" que obliga a suprimir les exigències per a la obtenció de les autoritzacions de transport, però que seguiran vigents fins que es publiqui el nou ROTT. Que es pot enrederir degut a la obligació d'introduir els nous canvis.

Data publicació: 09/02/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.