Notícies recents

L'Audiència Provincial d'Alacant ha determinat, en sentència del passat 1 de març, que no s'imposaran despeses a les entitats financeres si el particular va rebutjar expressament fer el procediment extrajudicial previst en el Reial Decret-llei de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sol indegudes. La sentència és "rellevant perquè la decisió clarifica que per a que existeixi una condemna en despeses en matèria de clàusules sol és necessari que el requeriment es regeixi per el Reial Decret i no per la Llei d'en jutjament Civil, perquè prevaleix una llei especial front a la norma general".

Data publicació: 15/03/2018

El Govern ha suprimit l'ajuda de 200 euros mensuals per a pensionistes propietaris d'un habitatge per a fer front al pagament de les despeses de manteniment, comunitat o subministres bàsics del text final del Pla Estatal d’habitatge 2018-2021, tot i que estigui inclosa en el text inicial. Finalment, en el text definitiu del Pla Estatal d’habitatge 2018-2021 únicament es recull l'ajuda al lloguer per a persones majors de 65 anys, amb la que es cobrirà fins un 50% del preu de la renda, sempre que no sigui superior  a 600 euros mensuals, però no es manté per als jubilats amb habitatge en propietat. 

Data publicació: 13/03/2018

La Sala de lo Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha confirmat la nul·litat d'una resolució de la Direcció Provincial d’Àlaba de la Tresoreria General de la Seguretat Social, dictada el 13 de gener de 2014, que va anular l'alta laboral d'una infermera que, tot i que va ser contractada per a interina, no va poder incorporar-se per trobar-se en situació de risc per embaràs, al considerar que suposa una discriminació per raó de sexe que lesiona l'article 14 de la Constitució.

Data publicació: 08/03/2018

La primera afectarà als requisits mínims per a reforçar la mobilitat dels treballadors entre Estats membres, millorant l'adquisició i manteniment d'aquests plans privats. La segona transposició, en fase inicial d'elaboració, correspon a la norma europea sobre supervisió dels fons de pensions d'empresa, i està previst incloure una regulació sobre l'activitat entre fronteres d'aquests plans i el seu sistema. També afectarà a l'externalització de funcions, la figura del depositari i les seves funcions de custòdia i vigilància, el règim d'informació a potencials participants i beneficiaris i la supervisió prudencial. EL termini que hi ha per aquesta directiva, assenyala l'Executiu, finalitza el 13 de gener de 2019.  

Data publicació: 06/03/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.