Notícies recents

La moratoria de la suspensión de las ejecuciones hipotecarias para familias vulnerables se prorrogará dos años, hasta mayo de 2019, según ha avanzado este miércoles el ministro de Economía, que confirma las intenciones que ya adelantó en enero. De Guindos ha señalado que en los próximos días se reunirá con los diferentes grupos parlamentarios para elaborar un real decreto ley que prorrogará la moratoria antidesahucios -que vencía el 15 de mayo- y cambiará algunos requisitos sobre las familias con hijos menores. 

Data publicació: 23/02/2017

Fedea proposa "blindar" la pensió mínima vinculant el seu creixement a la taxa d'inflació com opció per a "mitigar els efectes adversos" de l'índex de revalorització, que fixa la pujada mínima en el 0,25%. La Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada creu que les pensions estan condemnades a quedar pràcticament congelades fins a l'any 2060, amb augments de només el 0,25%. A la presentació de l'estudi "La salut financera del sistema públic de pensions", ha quantificat l'impacte mitjà anual de la mesura durant els pròxims 40 anys en més de 4 dècimes del PIB (4.000 milions d'euros anuals), que s'hauria de finançar amb impostos addicionals. Així, l'increment necessari de la recaudació de l'IRPF estaria en torn al 6%, el que al seu judici suposaria  "un cost acceptable". 

Data publicació: 21/02/2017

La taxa anual de l'IPC general en el mes de gener és del 3,0%, quasi un punt i mig per sobre de la registrada al mes anterior i la més alta des del mes d'octubre de 2012. Els grups amb major influència positiva en l'augment de la taxa anual són: habitatges, experimenta una variació del 7,4%, més de sis punts i mig per sobre de la del mes anterior, degut en major part a la pujada dels preus de l'electricitat , front a la baixada del 2016. Transport, amb una taxa del 7,6%, quasi tres punts per sobre de la desembre, causada quasi en la seva totalitat per l'increment dels preus dels carburants, front a la baixada en gener de 2016. Altres béns i serveis, amb una taxa que disminueix cinc dècimes fins el 1,4%, pel comportament de les assegurances.

Data publicació: 16/02/2017

El Ministeri d'Agricultura acaba un projecte de reial decret: serà obligatori indicar en l'etiquetat de la llet i dels productes làctics el país on s'hagi produït la matèria prima, així com on s'hagi transformat i envasat. Amb aquesta mesura es pretén que el consumidor disposi d'una informació més completa sobre el producte que desitgi adquirir i la possibilitat de afavorir igualment la compra de productes nacionals. Aquesta obligatorietat estaria en vigor durant un període de dos anys per a llets i tots els productes derivats envasats i  estaran exclosos els pertanyents a denominacions d'origen o d'indicacions geogràfiques protegides que ja tenen la seva pròpia regulació.

Data publicació: 14/02/2017
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.