Notícies recents

Les persones procedents de qualsevol país de la UE que visquin actualment en sòl britànic “seran acceptades si no hi ha problemes de frau o de criminalitat”. La ministra d'Interior britànica va anunciar aquest dimarts que es preveu iniciar el registre dels ciutadans comunitaris que resideixen en sòl britànic a finals de 2018. La ruptura definitiva entre el Regne Unit i la Unió Europea es produirà previsiblement el 29 de març de 2019, quan arribi a fi el termini de dos anys des que Londres cridés l'article 50 del Tractat de Lisboa, que va iniciar el procés de sortida. La primera ministra britànica, s'ha mostrat partidària d'establir un període de transició d'uns dos anys, així Londres mantindria l'accés al mercat únic “en els termes actuals”, el que implicaria una continuïtat de la llibertat de moviments dels comunitaris durant aquest temps.

Data publicació: 19/10/2017

Segons les últimes dades de CC OO, a l'actualitat hi ha 1,04 milions de persones treballant en l'Hosteleria, dels que 567.754, un 54,4% del total, estan amb el conveni caducat o a plena negociació. El gruix d'aquests treballadors es concentra en cinc autonomies (Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, Galícia i País Basc), on hi ha 536.810 treballadors sense conveni en vigor i on les diferències entre sindicats i patronals són molt distants, especialment a Catalunya i Madrid. Les patronals defensen pujades de salaris, però molt allunyades de les que s'han signat a Balears. De fet, els convenis provincials que s'han signat per aquest any no mostren increments superiors al 2% anual. Aquest és el límit fixat pels empresaris, que consideren que el pacte a les Balears posa en perill la competitivitat de les firmes i rebaixa els seus nivells de rendibilitat, mentre que els sindicats defensen un acord similar al de Baleares per a reduir la diferència de salaris de la Hosteleria amb la resta d'activitats. 

Data publicació: 17/10/2017

La roba que utilitzin els treballadors d'una empresa sota de l'uniforme, inclús abans d'accedir al seu treball, no incideix en la imatge de l'empresa, ni en la seva relació amb tercers, segons estableix una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, el 19 de juny de 2017. La prohibició de la utilització de determinada roba resulta injustificada quan la majoria dels treballadors utilitzen bata de treball, facilitada per l'empresa i que ha de portar-se totalment cordada.

Data publicació: 10/10/2017

Aquest frau deixa un forat de vora 50.000 milions d'euros a les arques públiques, segons càlculs de la Comissió. S'estima que el nou sistema contribuirà a reduir el frau en l'impost sobre el consum fins a un 80%. “Actualment el sistema d'IVA està massa fragmentat a Europa i és massa propens al frau”. Brussel·les vol que quan una empresa vengui a una altra dintre del continent, a les operacions frontereres, el gravamen de l'IVA que s'apliqui sigui el del país on es trobi el comprador, enlloc del tipus establert del venedor, com ha estat fins ara. Això vol dir que si una societat exporta a una desena de països de la UE, pot donar-se el cas que els productes es gravin amb deu tipus d'IVA diferent. 

Data publicació: 05/10/2017
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.