Notícies recents

La Sala de lo Civil establece que el comprador de una vivienda podrá recuperar el dinero anticipado si se anula el contrato por haber ocultado el vendedor irregularidades urbanísticas. La sentencia de la Sala I del Tribunal Supremo ha fijado como doctrina que “las garantías legales de las cantidades anticipadas para adquisición de viviendas que regula la ley 57/1968 y disposición adicional de la LOE se extienden a aquellos supuestos en que el contrato de compra-venta no llega a buen fin, por declararse nulo por vicio invalidante del consentimiento al haber ocultado el promotor-vendedor al comprador la existencia de vicios de la edificación de naturaleza urbanístico”. 

Data publicació: 9/27/2016

Anuncia que el Departamente de "Treball intesifica el seguiment sobre 263 empreses reincidents que presenten alta sinistralitat en els últims sis anys". Focalitza les accions de recerca en els sectors que concentren l'increment: indústries manufactureres, construcció, comerç al major, reparació de vehicles de motor i motocicletes, transport i emmagatzematge, hoteleria i activitats administratives i serveis auxiliars.

Data publicació: 9/22/2016

El cost del permís és de 126 euros per camió i es sol·licita davant del Ministeri de Foment. D'aquest règim d'autorització prèvia n'estaran exempts els serveis de transport públic de mercaderies en vehicles de menys de 3'5 tn de MMA així com els transports privats. Com es recordarà, a finals de 2014 el Regne d'Espanya i el Principat d'Andorra van subscriure un Acord Internacional sobre transport internacional per carretera entre els dos països, afectant a tots els serveis que realitzin els transportistes espanyols amb origen o destí en aquest país o bé en trànsit pel seu territori. Si bé, estava previst que l'Acord Internacional entrés en vigor el passat 1 de Gener, a la pràctica no s'estava exigint la possessió de la citada autorització bilateral al pas per les fronteres tant l'espanyola com l'andorrana, necessitant la llicència comunitària per realitzar transport entre ambdós països.

Data publicació: 9/20/2016

El 30% de les empleades del sector domèstic a Espanya treballa en negre, és a dir,  no està afiliada a la Seguretat Social, segons un informe de l'Organització Internacional del Treball (OIT), que subratlla que la mitjana de la resta de col·lectius en treball no declarat és 10 punts menor, el 20%. L'informe sosté que les reformes legislatives de 2011 per regularitzar aquest col·lectiu van suposar una important transformació,  tot i així la situació s'ha estancat i, avui, 189.777 treballadores de la llar no declara la seva feina. De fet, les persones afiliades al treball de la llar van passar de representar el 1,7% el 2011 al 2,5% del total d'afiliats al sistema el 2015. No obstant, tot i l'augment de les afiliacions, no s'ha produït un augment en la recaudació a la Seguretat Social en els mateixos nivells.

Data publicació: 9/15/2016
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.