Notícies recents

La Sala del Social ha reconegut per primera vegada el dret dels pares de fills de ventres de lloguer a cobrar les prestacions per maternitat reconegudes per la Seguretat Social. En una nota informativa, el Ple ha fet pública la seva decisió d'estimar els recursos de cassació per la unificació de doctrina plantejats, en un cas, per una dona que té un fill mitjançant un contracte de gestació per substitució, que està inscrit al Registre del Consulat d'Espanya a Los Ángeles; i en un altre cas, el d'un home que va concertar una reproducció asistida a la Índia amb el seu material genètic. En aquest últim cas, la Sala Cuarta transfereix les prestacions que correspondrien a la mare biológica, que no les podrà gaudir, al pare de les dues nenes. La Seguretat Social els hi havia negat les prestacions sobre la base de la Llei de Reproducció Assistida que considera nuls els contractes de maternitat per substitució.

Data publicació: 10/25/2016

El TSJPV dicta la primera sentència que regula l'acomiadament de treballadors fixes i temproals i eleva l'indemnització d'un contracte temporal. Així, la sentència de la Sala del Social estableix una indemnització de 20 dies per any treballat per una treballadora de la Fundació Basca d'Innovació i Investigació Sanitària -dependent del departament de Sanitat- tot i que considera que el seu contracte, d'investigació, equivalent a un contracte per obra i servei determinat, de més de tres anys de duración, era de caràcter temporal. D'aquesta forma, eleva de vuit dies per any a vint la indemnització concedida. El TSJPV admet l'ajust a dret de la temporalitat del contracte, però fent-se ressò de la decisió del Tribunal de Justícia de la UE del passat 14 de setembre, entén que la indemnització ha de ser la mateixa que la que tindria un treballador fix acomiadat per causes objectives.

Data publicació: 10/20/2016

"La instal·lació d'ascensors en els 400.000 edificis antics de quatre i cinc plantes amb problemes d'accessibilitat que hi ha a Espanya desperta l'atenció de les companyies del sector, que esperen incrementar la seva activitat a un any que venci el termini per complir amb la Llei d'Accessibilitat. Al 2015, a Espanya es van instal·lar un total de 14.396 ascensors -obra nova i rehabilitació- que van generar un volum de negoci de 2.472 milions d'euros, xifra que inclou no només els elevadors si no, també les activitats de conservació i exportació de productes. De fet, aproximadament un 10% va correspondre a ascensors de rehabilitació. En aquesta categoria s'inclouen, en la seva majoria, aquells "elevadors que s'instal·len de forma anexa als edificis trancant les façanes per donar accés". Aquests ascensors, "més enllà d'aportar accessibilitat", suposen per al sector "una via alternativa d'ingressos en el context actual d'escassa obra nova".

Data publicació: 10/18/2016

El cinquè Baròmetre d'Empresa Familiar evidencia com es manté la tònica d'optimisme que els negocis familiars van començar a albirar el 2014, a l'iniciar-se la recuperació econòmica. Segons l'estudi, que elaboren KPMG i l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), la facturació i l'ocupació registren aquest any les millors dades des que s'elabora l'informe. Així, un 75% de les empreses familiars ha augmentat la seva xifra de negoci i un altre el 61% ha pogut incrementar la seva plantilla.

Data publicació: 10/13/2016
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.