Notícies recents

El ministro de Hacienda ha asegurado que el comercio online debe cumplir las mismas reglas que el resto y que los particulares que utilicen plataformas digitales como eBay o Wallapop para vender artículos de segunda mano deberán declarar los ingresos a través del Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales (ITP) El ministro ha subrayado que "no hay novedades en este sentido" sobre la venta de segunda mano en Internet, "en todo caso lo que estamos haciendo es interpretar la legislación vigente que ya prevé estas situaciones". 

Data publicació: 17/11/2017

Si s'adapta la cotització dels treballadors autònoms als seus ingressos, "el 75% hauria de cotitzar més", ha assegurat el president de  la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). Ha recordat que hi ha un 75% que pot adaptar voluntàriament les seves cotitzacions als seus ingressos -els que ingressin entre 900 i 3.700 euros poden escollir les seves bases- però "un dels grans problemes que tenim" és que hi ha un 25%, és a dir, uns 650.000 autònoms que els seus ingressos estan per sota de les bases mínimes.

Data publicació: 14/11/2017

El volum de reclamacions de devolucions de despeses hipotecàries (notari, registre i gestoria) dels consumidors s'està intensificant i les sentències estan donant la raó majoritàriament al client. Segons els advocats consultats, en més del 90% dels casos els jutjats declaren la nul·litat d'aquesta clàusula per el seu caràcter abusiu. "L'estimació és pràcticament unànime. L'únic que varia és si es tracta de la devolució íntegra o parcial de les despeses". Un total de 18 audiències provincials han fallat en ferm en contra de la banca. És impossible obtenir una estadística similar referida a les decisions de jutjats de primera instància, donat que les sentències no són recollides ni en bases de dades comercials, ni en el Centre de Documentació Judicial.

Data publicació: 09/11/2017

L'equiparació de l'acomiadament dels treballadors interins i temporals, en l'Administració i en l'empresa privada, amb la indemnització dels treballadors fixes es va imposant en els jutjats. L'últim anunci judicial a favor dels empleats interins discriminats  durant dècades ha vingut del Tribunal Superior de justícia de Catalunya (TSJC). La sentència ha cridat l'atenció dels juristes al ser una de les més clares en l'aplicació de la doctrina d'equiparació d'interins i temporals amb fixes de la justícia europea. Els magistrats del TSJC concedeixen a un treballador d'una empresa d'ambulàncies una indemnització de 20 dies de sou per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats per l'extinció d'un contracte de substitució d'una treballadora embarassada.

Data publicació: 07/11/2017
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.