Notícies recents

17/11/2017

La Inspección de Hacienda usará los anuncios publicados por particulares en las plataformas de venta digitales para cobrar el ITP a los usuarios que usen estas aplicaciones para vender sus productos

El ministro de Hacienda ha asegurado que el comercio online debe cumplir las mismas reglas que el resto y que los particulares que utilicen plataformas digitales como eBay o Wallapop para vender artículos de segunda mano deberán declarar los ingresos a través del Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales (ITP) El ministro ha subrayado que "no hay novedades en este sentido" sobre la venta de segunda mano en Internet, "en todo caso lo que estamos haciendo es interpretar la legislación vigente que ya prevé estas situaciones". 

14/11/2017

Si s'adapta la cotització dels treballadors autònoms als seus ingressos

Si s'adapta la cotització dels treballadors autònoms als seus ingressos, "el 75% hauria de cotitzar més", ha assegurat el president de  la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). Ha recordat que hi ha un 75% que pot adaptar voluntàriament les seves cotitzacions als seus ingressos -els que ingressin entre 900 i 3.700 euros poden escollir les seves bases- però "un dels grans problemes que tenim" és que hi ha un 25%, és a dir, uns 650.000 autònoms que els seus ingressos estan per sota de les bases mínimes.

09/11/2017

El volum de reclamacions de devolució de despeses hipotecàries

El volum de reclamacions de devolucions de despeses hipotecàries (notari, registre i gestoria) dels consumidors s'està intensificant i les sentències estan donant la raó majoritàriament al client. Segons els advocats consultats, en més del 90% dels casos els jutjats declaren la nul·litat d'aquesta clàusula per el seu caràcter abusiu. "L'estimació és pràcticament unànime. L'únic que varia és si es tracta de la devolució íntegra o parcial de les despeses". Un total de 18 audiències provincials han fallat en ferm en contra de la banca. És impossible obtenir una estadística similar referida a les decisions de jutjats de primera instància, donat que les sentències no són recollides ni en bases de dades comercials, ni en el Centre de Documentació Judicial.

07/11/2017

Els jutges perfilen a base de sentències el futur model de contractació laboral.

L'equiparació de l'acomiadament dels treballadors interins i temporals, en l'Administració i en l'empresa privada, amb la indemnització dels treballadors fixes es va imposant en els jutjats. L'últim anunci judicial a favor dels empleats interins discriminats  durant dècades ha vingut del Tribunal Superior de justícia de Catalunya (TSJC). La sentència ha cridat l'atenció dels juristes al ser una de les més clares en l'aplicació de la doctrina d'equiparació d'interins i temporals amb fixes de la justícia europea. Els magistrats del TSJC concedeixen a un treballador d'una empresa d'ambulàncies una indemnització de 20 dies de sou per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats per l'extinció d'un contracte de substitució d'una treballadora embarassada.

03/11/2017

Els empresaris creuen que les polítiques públiques per facilitar la conciliació de la vida laboral...

Els empresaris creuen que les polítiques públiques per a facilitar la conciliació de la vida laboral no està aconseguint la igualtat entre homes i dones. A més, es queixen que "la conciliació no ha de basar-se només en l'eina de permisos, excedències i reduccions de jornada, que aporten dificultats a la organització de les empreses i perjudiquen el desenvolupament professional i la participació laboral dels treballadors". Així ho recull un document elaborat per la patronal CEOE, sobre la Perspectiva empresarial sobre la conciliació de la vida laboral i familiar. 

26/10/2017

Obligar a liquidar la societat per a traslladar-la d'un Estat a un altre és una mesura excessiva.

La justícia europea es posiciona a favor del lliure trasllat del domicili social de les empreses d'un país a un altre dintre de la unió sense que sigui necessari liquidar la societat al país d'origen. En una sentència dictada aquest dimecres, el TJUE determina que el Dret de la Unió Europea reconeix la llibertat d'establir a tota societat constituïda de conformitat amb la legislació d'un Estat membre i in sigui la seu social, administració central o centre d'activitat principal es trobi dintre de la Unió. Segons dicta el tribunal en un comunicat, la llibertat compren el dret de la societat a transformar-se en una societat sotmesa a la legislació d'un altre Estat membre. 

24/10/2017

Aprovat un Reial Decret per el que es flexibilitzen alguns aspectes de la normativa de la ITV.

El text estableix els requisits que han de satisfer les estacions ITV en quant a personal, formació, instal·lacions, equips, procediments d'inspecció destinats a garantir la qualitat amb el fi de contribuir a la millora de la seguretat vial  i la protecció del medi ambient. S'obliga a les estacions ITV a disposar d'eines de diagnòstic electrònic i a acreditar-se segons estàndards internacionals. A més, s'ofereix més flexibilitat a l'usuari al no obligar a repetir la inspecció en la mateixa estació on va resultar desfavorable o negativa i es manté fixa la data de la següent revisió, amb independència del moment en que es va produir l'anterior, amb un termini màxim d'un mes. 

19/10/2017

Les persones procedents de qualsevol país de la UE...

Les persones procedents de qualsevol país de la UE que visquin actualment en sòl britànic “seran acceptades si no hi ha problemes de frau o de criminalitat”. La ministra d'Interior britànica va anunciar aquest dimarts que es preveu iniciar el registre dels ciutadans comunitaris que resideixen en sòl britànic a finals de 2018. La ruptura definitiva entre el Regne Unit i la Unió Europea es produirà previsiblement el 29 de març de 2019, quan arribi a fi el termini de dos anys des que Londres cridés l'article 50 del Tractat de Lisboa, que va iniciar el procés de sortida. La primera ministra britànica, s'ha mostrat partidària d'establir un període de transició d'uns dos anys, així Londres mantindria l'accés al mercat únic “en els termes actuals”, el que implicaria una continuïtat de la llibertat de moviments dels comunitaris durant aquest temps.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.